Een heerlijke frisse mangosalade die bij heel veel Aziatische gerechten past, maar ook lekker is bij een barbecue of om gewoon zo te eten! Boordevol vitaminen en door de pinda’s ook gezonde vetten en eiwitten. Als je niet wilt wachten tot een mango helemaal rijp is kan je deze salade ook maken!
Een groene mango is niets anders dan een onrijpe mango. Een groene mango, in dunne reepjes gesneden en eventueel gekneusd, is de typische basis voor veel Thaise en Vietnamse rauwkost salades. Groene mango is overigens ook lekker heel lekker in bijvoorbeeld een currey met vis of chutney.
Internationaal
Salade
2
Een heerlijke frisse mangosalade die bij heel veel Aziatische gerechten past, maar ook lekker is bij een barbecue of om gewoon zo te eten! Boordevol vitaminen en door de pinda’s ook gezonde vetten en eiwitten. Als je niet wilt wachten tot een mango helemaal rijp is kan je deze salade ook maken!
Een groene mango is niets anders dan een onrijpe mango. Een groene mango, in dunne reepjes gesneden en eventueel gekneusd, is de typische basis voor veel Thaise en Vietnamse rauwkost salades. Groene mango is overigens ook lekker heel lekker in bijvoorbeeld een currey met vis of chutney.
Groene mangosalade recept
Ingrediënten
Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
- 1 harde, groene mango
- 1 limoen
- klein handje ongezouten pinda’s
- halve rode ui
- 2 – 3 rode chili pepertjes
- koriander
- munt
- sojasaus
- water
- vissaus
Bereidingswijze
- Rooster in een pan zonder olie of vet de pinda’s in enkele minuten. Meng de sojasaus met de vissaus en water en roer goed door.
- Snij de mango in dunne reepjes (julienne). Doe in een kom en besprenkel met het sap van een limoen.
- Als de pinda’s klaar zijn hak je deze grof en voeg je toe aan de mango. Snij de koriander en munt ragfijn en voeg die ook toe aan de mango.
- Snij de chilipepertjes, de hoeveelheid naar smaak, in zo fijn mogelijke ringetjes en doe hetzelfde met een half rood uitje. Voeg dit allemaal ook toe aan de salade en meng goed door elkaar.
- Doe de salade in twee kommetjes en serveer met de soja-vissaus.
Tips
– Als je niet van koriander houdt kan je de koriander ook met platte peterselie vervangen.
– Rauwe rode pepertjes zijn behoorlijk pittig, laat ze weg als je hier niet van houdt.
Nutrition Information
Voor: Een heerlijke salade
Meer van deze recepten van Rudy Kookt zien?