


Internationaal
Salade
4



Rode kool detox salade recept
Ingrediënten
Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
- 1 middelgrote rode kool
- bosje bladpeterselie
- 3-4 lente-uitjes
- 3 stengels bleekselderij
- grote hand walnoten
- halve citroen
- olijfolie extra verde
- vers gemalen peper
- keltisch zout
Bereidingswijze
- Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool en snij deze zo fijn mogelijk (makkelijk met een mandoline). Snij de blaadjes van de peterselie grof en snij ook de lente-ui in grove ringen.
- Als je walnoten met schil gebruikt verwijder dan eerst de schil, snij daarna de walnoten grof. Was de bleekselderij en snij in dunne halve maantjes.
- Meng alle ingredienten, snij de citroen doormidden en knijp een helft uit boven het geheel. Voeg een goede scheut olijfolie toe en roer goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Tips
– Als je niet wilt dat de andere ingredieten verkleuren door de rode kool, maak dit gerecht dan enkele minuten voor het serveren.
– Rode kool is best hard rauw, je kunt de rode kool kort blancheren door hem te overgieten met kokend heet water (zo dood je ook gelijk alle bacteriën).
Meer van deze recepten van Rudy Kookt zien?