Zarzuela de Mariscos is een van de meest heerlijke Spaanse schaaldierschotels, zonder rijst zoals de bekende paella, maar veel lekkerder! Het heeft wat weg van de Franse bouillabaise, maar zarzuela is wat brutaler en meer uitgesproken smaken. Deze schotel wordt ook wel Zarzuela de Pescado (vis) genoemd, maar Zarzuela de Mariscos (schaaldieren of zeevruchten) is een meer toepasselijke naam voor het recept dat ik heb gemaakt. Mosselen, schelpjes, krab, garnalen en langoustines. Dat is wat ik gebruikt heb in dit gerecht, maar in principe kan je het ook met enkel mosselen, schelpjes en garnalen maken.
Zarzuela de Mariscos is een van de meest heerlijke Spaanse schaaldierschotels, zonder rijst zoals de bekende paella, maar veel lekkerder! Het heeft wat weg van de Franse bouillabaise, maar zarzuela is wat brutaler en meer uitgesproken smaken. Deze schotel wordt ook wel Zarzuela de Pescado (vis) genoemd, maar Zarzuela de Mariscos (schaaldieren of zeevruchten) is een meer toepasselijke naam voor het recept dat ik heb gemaakt. Mosselen, schelpjes, krab, garnalen en langoustines. Dat is wat ik gebruikt heb in dit gerecht, maar in principe kan je het ook met enkel mosselen, schelpjes en garnalen maken.
Zarzuela de Mariscos recept
Ingrediënten
Voorbereidingstijd: Bereidingstijd:
- 1 liter zelfgemaakte visbouillon
- 250 milliliter droge witte wijn
- halve theelepel saffraandraadjes
- 5 tenen knoflook
Tips
– Aan het einde kan je eventueel nog wat calameres aanbakken in wat olijfolie en vervolgens toevoegen. In Spanje voegt men ook vaak heek (merluza in het Spaans) en/of zeeduivel (rape) aan zarzuela toe, maar schaaldieren blijven de basis voor dit gerecht.
Meer van deze recepten van Rudy Kookt zien?